marți, 24 noiembrie 2009

Iuhuu. Hai sa facem curat!

Mi-am aranjat lucrurile prin camera si am facut curat. Nu pentru ca vine toamna, ci pentru ca asa am avut chef atunci. Dar e mai frumos sa zici ca ai facut "curatenia de toamna". Parca esti o persoana ordonata si cu simtul responsabilitatii - "daca a venit toamna, e musai sa fie curatenie". Pentru cine? Pentru toamna? "Nuuu... pentru ca a venit toamna." Ahaaa, am inteles. Dar vara de ce nu se face curatenie? Numai toamna si primavara? Daaa? Interesant.

Asa ar fi sunat un dialog intre mine si o persoana ordonata si responsabila, care face curatenia de toamna. Bine, curatenia de toamna reprezinta o curatenie generala, prin toata casa. I s-a adaugat atributul "de toamna", pentru ca oamenii sa simta ca au o motivatie pentru care o fac. Stiam asta, desigur.

E foarte simplu sa faci curat prin casa. E obositor, da, dar e simplu. As vrea sa fie la fel de simplu sa faci curat prin suflet, prin ganduri. Sa iei o matura si un faras si sa maturi toate gandurile rele, toate frustrarile si sa le strangi cu grija pe faras, pentru ca apoi, tot cu grija, sa le abandonezi in cosul de gunoi. Ar fi frumos, nu? Sa iei toate deciziile imprastiate pe podea, pe canapea, pe scaun, pe birou si sa le aranjezi frumos in dulap. Apoi sa iei toate gandurile sincere, dar dureroase, pe care nu le-ai rostit niciodata, sa le pui in plicuri galbene si sa le trimiti destinatarilor. Si, daca tot te-ai apucat, stergi toate oglinzile acoperite de praf si panza de paianjen si te privesti in ele, vazandu-te exact asa cum esti. La final stergi geamurile murdarite cu teama si urme de degete si lasi lumina sa inunde camera. Asa parca e mai bine, nu?

Niciun comentariu: